dilluns, 28 d’abril del 2008

Un segrest frustrat de "La Fura dels Baus" al TNC

Fa més de dues setmanes, el dijous 17 d'abril, vaig assitir a l'estrena de l'últim muntatge de "La Fura dels Baus" al TNC. Abans d'anar-hi, he de reconèixer que estava una mica "acollonida" perquè sabia que es reproduïen uns fets terribles ocurreguts el 2002, el segrest del teatre de Moscou, per part d'un grup de terroristes txetxens i que, a més, la Fura ja sabem que són capaços de crear impacte i no deixar a ningú indiferent.

El títol de l'obra és "Boris Godunov" i comença l'espectacle amb la representació d'aquesta obra que quedarà interrompuda en el moment que entren els segrestadors. No és la mateixa obra que estaven veient la pobre gent que van morir allí, sinó que la tria d'aquesta serveix de contrast de les diverses versions de la lluita per aconseguir el poder.

Doncs bé, vistes les expectatives, l'obra no em va impressionar gaire. Crec que tampoc era la seva intenció, però de sang, res de res. I de trets i violència, tampoc massa. Els personatges de l'obra tampoc em van arribar a emocionar massa, exceptuant, potser, la Piñon, que destacava de la resta d'interpretacions. Es mostraven les motivacions d'alguns dels assaltants per cometre aquells fets, les seves postures que no eren massa diferents dels discursos d'alguns governants que sortien a "Boris Gudonov"...

Em va agradar molt el muntatge en vídeo, en blanc i negre, d'algunes situacions: en les reunions dels caps polítics i en el muntatge de l'entrada de l'assalt des del carrer.

Per acabar, algun apunt sobre què és una estrena. Una estrena sol tenir un component afegit, ja que hi solen assistir molts "famosos", gent del "mundillo", ja sabeu què vull dir. En un radi de menys de dos metres tenia, per exemple, l'Eduard Farelo, en Josep M. Pou, en Benent i Jornet, etc. "No està mal!". Moltes cares conegudes (de la tele o dels escenaris, esclar!). I a més, les estrenes al Nacional sempre acaben amb cava, sucs i moooolts bombons de "la caixa roja". Mmmmmmmmmm! A la Roker sempre l'hem de frenar amb això dels bombons...

Web de Fura dels Baus sobre "Boris Godunov"

3 comentaris:

Marta Castillo ha dit...

Doncs jo no hi entenc gaire de teatre, però això no vol dir pas que no m’agradi, he vist que comentes bones obres, ho he llegit però soc incapaç de rectificar o debatre res, fa poc jo vaig anar a veure al teatre al Paco Morán amb la seva obra “enfermo imaginario”, va ser molt bona, tot i així trobo a faltar en Joan Pere al seu costat com actor, eren una parella formidable.

Potser m' agrada i tot ha dit...

Hola Mariona! La última obra que vaig veure va ser Cabaret a l'Apolo. Em va agradar molt l'escenografia i l' ambientació, que anava saltant de la disbauxa fins a la opresió.
Haig de dir que l' actuació del "mestre de cerimònies" em va semblar maravellosa, però no recordo el nom de l' actor.
En general, en va agradar molt tot el muntatge.

Dolors ha dit...

Hola Mariona, veig que t'agrade la "Fura" dons t'explico,jo soc de Moià, com alguns dels components de la "Fura dels Baus", fa 31 anys, el mes d'agost, aquesta gent varen sortir del poble amb un carro i una burra, per fer una gira a tot Catalunya, ningú del poble es pensava que tindrien al cap dels anys el reso que han tingut.
Saps d'on ve el seu nom? d'un torrent que hi havia al poble, on jugàvem quan érem petits, ara hi ha un bloc de pisos.