dilluns, 10 de desembre del 2007

"Ventdevall" dins la Mostra de Teatre de Barcelona 2007


Sovint, en les mostres de teatre, trobem, més que grans obres de teatre, la culminació de projectes o tallers d'actors i actrius amb vocació, però sovint, amb pocs recursos.

Un exemple d'aquests tallers, que he vist aquest diumenge passat al teatre Tantarantana de Barcelona, podria ser l'obra "Ventdevall", de la Companyia Unkelele Teatre.

A dalt de l'escenari, una desena d'actors i actrius disposats a oferir el millor d'ells mateixos. Per tant, si fem un càlcul així per sobre, és evident que l'obra havia de durar força, un parell d'horetes.

A mi no em desagraden pas les obres llargues, però si que m'agrada que una obra m'enganxi, de principi a fi, que hi hagi una acció clara que justifiqui l'espai i el temps. Però, en aquest cas, vaig tenir temps per pensar en les galetes boníssimes que tenia al bolso (i que em vaig acabar menjant...).

Tot i així, hi havia moments bonics, idees bones, petites interpretacions ben trobades, però la unitat... bé, no sé, posar els titelles amb calçador, potser no calia. Ni tampoc la invasió poc subtil al públic, cinc minuts abans de concloure l'obra.

Ara bé, confesso que l'esquer que em va fer picar per anar a l'obra, era veure en acció el meu profe de teatre, el Juanma, i per això, ja va valdre la pena.

Ja ho diuen, que s'aprèn dins i fora de la classe, per tant, vaig gaudir de la seva interpretació. Com alguns dels actors de l'obra, el Juama té unes dots gestuals molt desenvolupades i, observant-lo dalt de l'escenari, crec que em va donar bones pistes per incorporar a la nostra propera obra "El casament dels petits burgesos" de B. Brecht, que ell dirigirà.

Reconec que això d'avui no ha estat ben bé una crítica, sinó un parlar per un mateix, així que, fugiré amb un cop de vent, recreant el moment final, i potser el millor, de "Ventdevall".

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!

Per cert, si us animeu a anar a veure "Ventdevall", seràn al Teatre del Raval a partir del dijous 20 de desembre i durant un mes. Va! Aneu-hi, que fa riure!

2 comentaris:

Siso ha dit...

Ei! vaig anar a veure aquesta obra fa poc al capitol. Es veritat que l'obra no té una unitat i té canvis bruscs, pero vaig trobar que era un troç d'obra per estar feta per gent amateur. Vaig riure moltissim! Un 10! Saps algun lloc on la facin? Amics meus hi volen anar. Si ho saps enviem un mail siusplau a narciscapdevila (a) gmail . com

Merci!

Mariona Linares ha dit...

Siso, de fet, quan jo vaig veure l'obra era molt al principi que la van estrenar, i potser no estava tan ben acabada com ara, sé que han anat variant cosetes. M'alegro que t'hagi agradat, ha estat un espectacle que ha sorprès molt i que ha acabat tenint molt èxit.
Ara mateix no sé on són, em sap greu, l'últim que en sabia és que estaven al Capitol, on tu els vas veure.
Fins aviat i gràcies pels comentaris!!
Mariona